Buldan'dan Çiller'e: Eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle

Buldan'dan Çiller'e: Eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle
Pervin Buldan, faili meçhullerin işlendiği yıllarda başbakanlık yapan Tansu Çiller'e, eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlattı: "Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

TİGRİS HABER - Eski HDP Eş Genel Başkanı ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Pervin Buldan, 1990’lı yıllarda faili meçhullerin en çok işlendiği yılarda başbakanlık yapan ve eşi bugün ölen Tansu Çiller’e yönelik bir 'hatırlatma' mesajı yayımladı.

Pervin Buldan, Çiller’in 90’lı yıllarda “PKK’ye yardım eden iş adamlarının listesi elimizde” dediği dönemde faili meçhul cinayette katledilen eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlatarak "Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle" dedi.

Buldan, 2 gün sonra eşi Savaş Buldan ile Kürt iş insanları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın 30. ölüm yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Pervin Buldan, "Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri" dedi.

'Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller?'

Eşiyle beraber öldürülen Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ı da hatırlatan Buldan'ın paylaşımı şe şekilde:

"Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.