Bucak’tan DSİ’ye su sorunu çağrısı: Alt yapı eksiklikleri hızla giderilsin

Bucak’tan DSİ’ye su sorunu çağrısı: Alt yapı eksiklikleri hızla giderilsin
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Bağlar ilçesi Oğlaklı deprem TOKİ konutlarındaki su ve altyapı sorunlarının çözülmesi için DSİ'ye çağrı yaptı.

Sait BAYRAM - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Bağlar ilçesi Oğlaklı deprem TOKİ konutlarındaki su ve altyapı sorunlarının çözülmesi için DSİ'ye çağrı yaptı. Bölgedeki altyapı eksikliklerinin hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı. Bu arada, DİSKİ tarafından, Deprem Konutlarında yaşanan su kesintileriyle ilgili olarak saha çalışmaları yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Merkez Bağlar İlçesi Oğlaklı deprem TOKİ konutlarında yaşanan su ve kanalizasyon sorunlarına dikkat çekti. Bucak, bu konutların DİSKİ'ye devri yapılmadığını ve bu durumun su sorununun çözümünü engellediğini belirtti.

DİSKİ'nin şu anda bölgeye günlük olarak su tankerleri gönderdiğini ifade eden Bucak, su sorununun teknik olarak ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, konutların yeni etaplarında kuraların çekildiğini ve bu alanlarda altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanarak DİSKİ'ye devredilmesi gerektiğini belirtti. Bucak, kamuoyunu bilgilendirme gereği duydu.

oglakli-tigris.jpeg

DİSKİ’DEN SAHA ÇALIMASI

Bucak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrının ardından Büyükşehir Belediyesi DİSKİ tarafından TOKİ Oğlaklı Deprem Konutlarında su kesintileriyle ilgili saha çalışmaları yapıldı.

TOKİ Oğlaklı Deprem Konutları'nda meydana gelen su kesintileri, bölgedeki vatandaşlar için büyük bir sorun oluşturmuştu. Bu sorunun çözümü için, DİSKİ ekipleri tarafından kapsamlı saha çalışmaları gerçekleştirildi. Çölgüzeli sondaj kuyusundan alınan su, önce 3.000 m³ hacmindeki bir depoya, ardından da 10.000 m³ hacmindeki büyük bir depoya iletildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, TOKİ Oğlaklı’daki su sorununun kısa vadede eksikliklerin giderilmesiyle çözüme kavuşturulduğu ve vatandaşlara sağlıklı bir su akışının sağlandığı tespit edildi. Ekipler, su akışındaki sorunların giderildiğini ve düzenli su temininin sağlandığını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum