Bucak: Türkiye'de kaç kişi, bunun matem orucu olduğunu bildi

Bucak: Türkiye'de kaç kişi, bunun matem orucu olduğunu bildi
Eş Başkan Bucak ve Doğan Hatun, Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Cemevlerinin Alevilerin ibadet yeri olduğunu belirten Bucak, cemevlerinin daha fazla barışa, hoşgörüye ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

TİGRİS HABER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Cem evlerinin Alevilerin ibadet yeri olduğunu belirten Eş Başkan Bucak, cem evlerinin daha fazla barışa, hoşgörüye ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şubesinin düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. İlçe belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan PSAKD Şube Eş Başkanı Ayfer Artan, matem orucunun ardından düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Eş Başkan Bucak: Ötekileştirme devam ediyor

Etkinlikte konuşan Eş Başkan Serra Bucak, Alevi inancının barışın, birlikteliğin, hoşgörünün inancı olduğunu belirterek, “Yaşadığımız coğrafyada her ne kadar Alevi canlara yapılan katliamlar, hor görmeler, ötekileştirmeler ve yok saymalar bugüne kadar devam ediyor iken, yine de bu hoşgörü ve adaletin temsili olan inancın tüm dostluklarını farklı farklı mecralarda deneyimlemiş kişileriz. Bu açıdan şanslıyız" dedi.

2-1.jpeg

"Bilmek, anlamaktır"

12 günlük bir matem orucu tutulduğunu kaydeden Bucak, “Ancak bu ülkede kaç kişi bunun bir matem orucu olduğunu bildi. Kaç kişi o sofralara suyun gelmediğini bildi. Bilmek, anlamaktır. Anlamak, dayanışmak, hoş görmek, birlikte barışı tesis etmektir" diye konuştu.

6.jpeg

Cemc evlerinin Alevilerin ibadet yeri olduğunu kaydeden Bucak, cem evlerinin bu coğrafyada daha fazla barışa, hoşgörüye, beraberliğe ve birlikteliğe vesile olmasını diledi.

8.jpg

"23 Temmuz’da farklı noktalarda aşure etkinliği düzenleyeceğiz"

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak 23 Temmuz Salı günü saat 18.00’de kentin farklı noktalarında aşure etkinliği düzenleyeceklerini vurgulayan Bucak, bu etkinlikle dostluklarını, beraberliklerini ve barışa olan inançlarını ifade edeceklerini söyledi. Bucak, herkesi Koşuyolu, Dağkapı, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde düzenleyecekleri aşure etkinliğine davet etti.

5.jpeg

Etkinlikte cem tutulduktan sonra yurttaşlara aşure dağıtıldı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum