Bu baharat kansere karşı koruyor, kalp ve karaciğer dostu

Bu baharat kansere karşı koruyor, kalp ve karaciğer dostu
Sumak, yemeklere ekşimsi bir tat katarak lezzetini artırırken sağlık açısından da birçok fayda sunuyor. Diyetisyenlerin sıkça tavsiye ettiği bu baharatın vücuda olan etkileri ve nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda merak edilenleri sizler için derledik.

İLTİHAPLARA KARŞI KORUYUCU

Sumak, enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisiyle bilinir ve vücutta iltihaplanma, deri sorunları, solunum rahatsızlıkları gibi birçok sağlık problemine iyi gelir.

DİYABETİ ÖNLER

Kan şekerini dengeleyici özelliği ile diyabet riskini azaltabilir ve mevcut durumları iyileştirebilir.

KALP VE KARACİĞER SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yapılan çalışmalar, sumak meyvelerinin kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ve karaciğer hastalıklarını önleyebileceğini göstermektedir.

KANSERE KARŞI ETKİLİ

Sumak, antioksidan özellikleriyle kansere karşı koruyucu olabilir ve bazı çalışmalarda meme kanseri hücrelerinin büyümesini engellediği gözlemlenmiştir.

TOKSİK MADDELERİ ATAR

İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar ve böylece genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIR

Sumak, anne sütü üretimini artırıcı etkisiyle bilinir ve adet düzensizliği gibi sorunlara da iyi gelebilir.

SUMAK ÇAYI TARİFİ

Bir bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı sumak ekleyin, demlenmesi için bekleyin ve ardından süzerek için. Sumağı salata soslarında da kullanabilir ve hem lezzetini artırabilir hem de sağlık faydalarından yararlanabilirsiniz.

Diyetisyen Gülhan Koca, "Sumak, antimikrobiyal ve antioksidan aktiviteleri ile sağlık için önemli bir destek sağlar. Obezite, yüksek kan şekeri gibi problemleri önlemeye yardımcı olabilir" dedi.

Kaynak:odatv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.