Bismil'de kayyıma karşı oturma eylemi

Bismil'de kayyıma karşı oturma eylemi
Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde, Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyıma karşı önceki gün başlatılan oturma eylemi dün akşam da sürdü.

Editör Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyıma karışı Bismil Belediyesinde başlatılan oturma eylemi, halkın yoğun desteğiyle ikinci gününde devam etti.

screenshot-5.png

Belediye binasında ve önünde başlatılan oturma eylemine DEM Parti, DBP, ilçe eşbaşkanları, Bismil Belediye Eşbaşkanları, TUHAD-DER, MEBYA-DER eşbaşkanları ve temsilcileri ile parti yöneticileri, belediye meclis üyelerinin yanı sıra onlarca kişi destek verdi. Akşam saat:17.00'de başlayan ve gece 00:00'a kadar belediye önünde ve içinde devam eden oturma eylemine, yolda geçen araçlar da zaman zaman korna çalarak destek verdiği gözlendi. Belediye önünden geçen yurttaşlar ise zafer işaretleri, alkış ve zılgıtlarla destek verdi.

screenshot-6.png

Oturma eylemine katılanlar, söyledikleri şarkılarla ve "Colemerg ameye, şarêdarî amêyê 'Hakkari bizimdir, belediye başkanı bizimdir)", "direne direne kazanacağız", "Belediyeler bizimdir bizim kalacak", şeklinde sloganlar attı. Saat 00.00'da alkış ve zılgıtlar eşliğinde oturma eylemine son verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.