Bismil'de 300 Êzidî çadır kentte yerleştirildi

Bismil'de 300 Êzidî çadır kentte yerleştirildi
Şengal'den göç eden yurttaşlarla dayanışmak için birçok kentte başlatılan yardım kampanyaları devam ederken, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 300 Êzidî daha çadır kentte yerleştirildi

HABER MERKEZİ -. 

ŞIRNAK
Şırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Cudi Kültür Merkezi, Êzidî yurttaşlarla dayanışma amacıyla Şehit Bişenk Kampı'nda konser düzenledi. 3 bine yakın Êzidî yurttaşın konaklandığı kampta düzenlenen etkinliğe, çoğunluğu çocuk olan yüzlerce Êzidî katılarak, gecenin geç saatlerine kadar Koma Jinen Cudî korosunun söylediği ezgilerle eğlendi. Etkinlikte konuşan kültür merkezi çalışanı Demhat Botan, Êzidî halkının acılarını paylaştığına vurgu yaparak, "Gün birlikte olma ve birliğimizi geliştirme zamanı" dedi. Etkinlikte "Koma Zerdeşté Kal'dan" parçasının söylendiği esnada, yüzlerce çocuk, "Bijî Serok Apo" sloganları atarak, söylenen parçaya tempo tuttu.

DİYARBAKIR
İŞID çetelerinin saldırısı sonucu Şengal'den göç etmek zorunda kalan 300 Êzidî daha Bismil ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirildi. Bismil Belediyesi Halil İbrahim Oruç Parkı'nda bulunan Spor Kompleksi'nde oluşturulan çadır kentine bu sabah erken saatlerinde gelen 300 Êzidî ile birlikte çadır kentine yerleşen Êzidîlerin sayısı 500'ü buldu. İlçedeki çadır kentine yerleştirilen yüzlerce Êzidî için yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.  Êzidîlerin her türlü ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal yaşam alanının oluşturulduğu çadır kentinde çocukların oynayabilecekleri çocuk oyun gurupları kuruldu. 

SİİRT
Siirt Şengal Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD çetelerinin eliyle devreye sokulan katliamın üzerinden bir ay geçtiği ifade edilerek, "İlimiz Siirt'e bugüne kadar bin 300'e yakın insanımız gelmiştir. Gelenlerin büyük çoğunluğu yaşlılar, kadınlar ve çocuklardan oluşmaktadır. Bugün bizlere misafir olan bu kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmesi, büyük oranda bizim sorumluluğumuzdadır. Şu ana kadar Siirt halkımızın büyük desteğiyle kimi temel ihtiyaçları karşılanmış durumdadır. Yaşanan bu vahşetin özellikle çocuk ve kadınlar üzerinde yarattığı travmaya yönelik rehabilite çalışmalarının hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. Ancak özellikle gıda, temizlik, ilaç gibi birçok temel ihtiyaç malzemesine sürekli gereksinim duyulacaktır. Özellikle STK, DKÖ, Kadın Örgütleri ve Sendikaların da bu konuda yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenleyecekleri kampanyalarla, diplomasi faaliyetleri ile Şengal'li misafirlerimizin yaşamlarını kısmen de olsa rahatlatacak, acılarının dinmesine vesile olabilecektir. Bu insanlık görevinin yükü hepimizin omuzlarındadır. Gözyaşının rengi yoktur. Gazze neyse, Şengal odur" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.