Bismil esnafına kaldırım uyarısı!

Bismil esnafına kaldırım uyarısı!
Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, kaldırım işgaline karşı esnafı ziyaret ederek bilgilendirdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri için Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, kaldırım işgaline karşı esnafı ziyaret ederek bilgilendirdi.

Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, esnafların ve işportacıların kaldırımları yoğunluklu olarak işgal etmesi ve vatandaşların kaldırımdan rahat geçememesi üzerine, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ana cadde ve sokaklarda bulunan kırathane, işportacı, lokanta ve toptancılar ile marketleri ziyaret ederek, kaldırımların işgal edilmemesi konusunda bilgilendiren eşbaşkanlar, yaya geçişlerinin engellenmemesi yönünde uyarı yaptı.

İlçeye yakışmayan görüntü

Kaldırım işgalinin yaya trafiğini engellemekle birlikte görüntü kirliliği yarattığını belirten Eşbaşkan Güven Tanrıkulu, "Kaldırımlara bırakılan eşya, malzeme ve işporta tezgahları, kıraathanelerin önüne bırakılan kürsülerde oturan vatandaşlar, yayaların geçişlerini engelliyor. Bu durum aynı zamanda görüntü kirliliğine de yol açıyor ve ilçemize yakışmayan bir görüntü. Esnaflarımızı ziyaret ederek, onları bu konuda bilgilendirdik. Her kesin bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Çünkü kaldırım yayaların geçişi içindir. Kaldırımdan kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız ve çocuklarımız geçecek. Onların bu hakkını gasp etmek doğru değil. Kaldırım işgaline asla izin vermeyeceğiz. Şimdilik bilgilendirme yaparak uyarıda bulunduk. Bu durumun devam etmesi halinde daha farklı yöntemleri uygulayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum