Bir yıl içinde 3 bin kişiye istihdam sağlanacak
Tigris Haber- Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yirmi yıl önce 25 bin TL kredi ve 25 işçi ile başlayan ve bugün bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla yürüyen Jiber Tekstil önemli bir girişime imza attı. Jiber Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, kente yatırım yapması için Koton tekstilin kurucusu Gülden Yılmaz’ı Diyarbakır’a davet etti. Oğurlu’nun girişimleri ile kente gelen Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Jiber, Sunteks ve Alkan tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Ziyarette DIL-SA Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Turan'da yer aldı.
Buradaki ziyaretin ardından İhsan Oğurlu, Gülden Yılmaz, Cahit Turan, Organize Sanayi Başkanı Aziz Odabaşı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzelğolu’nu makamında ziyaret etti.
Oğurlu ziyarete ilişkin gazetemize konuştu
Diyarbakır’ın tekstil üssü olma yolundaki çabaları ve Diyarbakır’a yatırımcı çekme yönündeki uğraşlarının devam ettiğini belirten Oğurlu, “Bildiğiniz gibi Koton’un kendi üretimi yok. Üretimi daha çok dışarıda yapıyor. Bizde bir süre önce Koton’un yetkililerini kentimize davet ettik. Davetimiz üzerine Koton’un kurusu Gülden Yılmaz Diyarbakır’a geldi. Buradaki amaç kentimizdeki firmaların koton ile iş birliği yapmasını sağlamak. Ön ziyaret yapıldı. Yılmaz’ın ziyareti olumlu ve çok verimli geçti. Bu görüşmelerimiz sürecek ve iş birliği olacak. Bu iş birliği 3 bin kişiye istihdam demektir. Tabi bu bir iki ay içinde hemen olmaz. En az bir yıl içinde 3 bine yakın kişinin istihdamı sağlanacak” şeklinde konuştu.
Oğurlu davet etmişti
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Oğurlu ile yaptığımız röportajda, “Geçtiğimiz aylarda Koton’un kurucusu ile görüşmüştüm. Bu görüşmede Koton’un Diyarbakır’da üretim yapmasını önerdik. Biz Jiber olarak Koton’a Diyarbakır’a gelmesi için her türlü kolaylığı sağlayacağımızı ifade ettik. Koton’un Diyarbakır’a gelmesi demek nereden bakarsanız bakın en az bin 500 kişilik bir istihdam demektir. Görüşmemiz çok olumlu bir atmosferde geçti. Bir sonraki görüşme, programlarda bir uyuşmazlık olmadığı taktirde bir hafta sonra heyetler düzeyinde olacak. Bölge temsilcileri bir araya gelerek ürün bazında neler yapılabileceği istişare edilecek. Birçok firma ile buna benzer görüşmelerimiz oldu ve olacak da. Diyarbakır’ı bir tekstil üssü haline getirmek için bu yönlü çabalarımız devam edecektir. Tabii bölgeye büyük bir firmanın girmesi demek diğer büyük firmaların da önünü açacaktır” ifadelerini kullanmıştı.
(Özge AKENGİN/ÖZEL)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.