Berxbir Festivaliyle laleş yaylası şenlendi

Berxbir Festivaliyle laleş yaylası şenlendi
10'uncusu düzenlenen Berxbir Festivali, on bini aşkın yurttaşın katılımıyla başladı.

ŞIRNAK (DİHA) -  10'uncusu düzenlenen Berxbir Festivali, on bini aşkın yurttaşın katılımıyla başladı.


Şırnak'ın Beytüşşebap (Elkê) ilçesinde "Özgür kültür, özgür Önderlikle, özgür dağlarda yeşeriyor" sloganıyla 10'uncusu düzenlenen Berxbir Festivali, dün akşam başladı. Kato Dağı eteklerinde bulunan Laleş Yaylası'nda düzenlenen festival için on bini aşkın kişi, rengarenk yöresel kıyafetleri ile festivale katıldı.

Festivalin etkinlik programı, akşam saatlerinde DBP Şırnak İl Seçim Komisyonu tarafından düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleri, Rojava devrimi ve demokratik çözüm süreci konulu forumla başladı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği forumda birçok yurttaş, seçimlerin önemine dikkat çekti. Forumur ardından Beytüşşebap Belediyesi Folklor Grubu sahne aldı ve daha sonra binlerce kişinin doldurduğu festival alanında sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından Beytüşşebap DBP ilçe ve belediye eş başkanları festival alanını dolduran halkı selamlayarak, yaptıkları açılış konuşmalarıyla 3 gün sürecek festivalin startını verdi.


Selamlamadan sonra sanatçı Berivan Arin sahne aldı. Arin tarafından seslendirilen şarkılara yurttaşlar halaylar ile eşlik etti. Müzik dinletisi ardından Laleş Yaylası'nın semaları yapılan havai fişek gösterisiyle aydınlandı.Festival açılışında konuşan DBP Şırnak İl Eş Başkanı Abdulaziz Bilgi, Rojava devrimi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak, herkesi ulusal birlik ruhuyla diyalog sürecini PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğüyle taçlandırmaya çağırdı. Bilgi'nin konuşması ardından festival Kurtay Feraşin Korosu ve Demhat Botan'ın müzik dinletisiyle gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.