Beritanlılar, sorunlarını bu kez Eşbaşkan Bucak’a iletti

Beritanlılar, sorunlarını bu kez Eşbaşkan Bucak’a iletti
Beritanlılar Kooperatif Başkanı Musa Yeşiltaş, Diyarbakır’ın Bismil, Sur ve Çınar ilçelerindeki 6 köyde yerleşik hayata geçen beritanlıların sorunlarını Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’a iletti.

Sait Bayram - Özel

TİGRİS HABER - Beritanlılar Kooperatif Başkanı Musa Yeşiltaş, Diyarbakır’ın Bismil, Sur ve Çınar ilçelerindeki 6 köyde yerleşik hayata geçen beritanlıların sorunlarını Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’a iletti. Sorunları önce sözlü olarak dile getiren, sonra da rapor halinde ileten Yeşiltaş, köylerin sorunlarının biran önce çözümünü talep etti.

Türkiye’nin göçebe aşiretlerinden biri olan ve yarım asırdır yerleşik yaşam mücadelesi veren Beritanlılar, sorunlarına çözüm bulunması için temas ve ziyaretlerini sürdürüyor.

Beritanlılar Kooperatifi Başkanı Musa Yeşiltaş, Beritanlıların yerleşik hayata geçtiği Bismil, Çınar ve Sur ilçesine bağlı 6 köy muhtarı ile birlikte kısa bir süre önce seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yeşiltaş, ziyaret sırasında Eşbaşkan Bucak’a, Diyarbakır’a bağlı Bismil’in Çeltikli, Alibey, Güroluk, Tepekonak, Sur’un Gencan ve Çınar’ın Mollopolat Köyler’indeki alt yapı, su, yol, parke taşı ve çevre düzenlemesi gibi sorunlarını sözlü olarak iletti.

Yeşiltaş, kalıcı olması için de sözlü ilettiği sorunları daha sonra yazılı olarak da sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.