BDP elçi oldu iki aile barıştı

BDP elçi oldu iki aile barıştı
Geçtiğimiz ay 20 yaşındaki İsmail Çiftçi isimli gencin öldürülmesi olayından sonra aynı aşirete mensup kavgalı olan iki aile düzenlenen barış yemeğinde barıştırıldı.

ŞIRNAK Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz ay 20 yaşındaki İsmail Çiftçi isimli gencin öldürülmesi olayından sonra aynı aşirete mensup olan iki aile düzenlenen barış yemeğinde BDP tarafından barıştırıldı. Cudi Mahallesi Belediye Halk ve Taziye Evi'nde düzenlenen iftar yemeğinde BDP tarafından aileler bir araya getirilerek barıştırıldı. Barış yemeğine HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, BDP Cizre İlçe Örgütü Eş Başkanları Ali Gün ve Merve Tanrıverdi, Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, BDP Cizre İlçe Örgütü yöneticileri, MEYA-DER yöneticileri, kavgalı olan iki ailenin önde gelenlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Barış yemeği öncesinde özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Kürt halkının birlik ve beraberliğinin en güçlü olduğu dönemde halkın birbirine düşmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu gün burada toplanmamızın amacı aralarında husumet olan ve aynı aşirete mensup olan iki ailemizi barıştırmaktır. Burada kavgalı ailelerimiz arasında kalıcı bir barışın sağlanması için BDP olarak bu işe el attık ve iki ailemizin de daha fazla huzursuz olmaması için bu barışı gerekli görüyoruz"dedi. 

 

baris-2-002.jpg
'Birliğimiz sürseydi inkar edilmezdik'

Dünyanın her yerinde Kürt halkının inkar edildiği, sömürüldüğü ve asimile edildiğinin altını çizen Irmak, "Bütün bu kirli yönelimlere rağmen halkımız en ufak bir sorundan dolayı birbirini öldürüyor. İşte bizim bu günlerde hala birlik ve beraberliğimizi tartışmamız bunun gibi ufak sorunlar yüzünden birbirimize düşmemizdir. Eğer bizler birlik ve beraberliğimizi güçlendirsek ve el ele bu mücadelemizi sürdürseydik bugün inkar edilen, isimile edilen bir halk olmazdık."diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından kavgalı olan aileler barıştırıldı ve birlikte iftar yemeği yenildi.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.