Baro’dan Y.Ş’ye moral ziyareti

Baro’dan Y.Ş’ye moral ziyareti
Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı gün sokakta oynarken tuzaklanan bombanın patlaması sonucu bir kolunu kaybeden 12 yaşındaki Y.Ş.’nin bacağı da kesildi.

Öte yandan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri Y.Ş’yi ziyaret ederek moral verdi. 

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 8 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 12 Eylül günü evinin önünde oynarken meydana gelen patlamada sağ kolunu kaybeden 12 yaşındaki Y.Ş.’nin sol bacağı da diz altından kesildi.

‘SAĞ BACAĞI DA KESİLEBİLİR’

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören küçük çocuğun babası Ramazan Ş., “Oğlumun kol ve bacağı kesildi. Büyük oğlum sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden 1 hafta önce askerliğini bitirip tezkere almıştı. Şırnak’a bizim yanımıza gelecekti fakat sokağa çıkma yasağı ilan edilince Diyarbakır’da kaldı, gelemedi” diye konuştu. Oğlu Y.Ş.’nin sokakta görüp oynadığı bombanın patlamasının ardından Diyarbakır’a gittiklerini dile getiren baba Ramazan Ş., “Oğlumun kısmi olarak sağ bacağının da kesilme ihtimali var” dedi.

PROTEZ ÖNERİSİ

Yeni Zelanda’da yaşayan ve sosyal projeler gönüllüsü olan bir Türk kadının kendilerini aradığını ifade eden baba, şunları söyledi: “Oğlumun kopan kol ve bacağına 3D protez takılması için yardım teklifinde bulundu. Tedavi sonrası bu durum netleşecek. Oğlum henüz gelişme çağında olduğundan protezlerin 6 ayda bir yenilenmesi gerekiyor. Ama ekonomik durumum uygun değil.”

‘PROTEZ BACAKLA YÜRÜYEBİLİR MİYİM?’

Öte yandan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yoğun bakımda tutulan Y.Ş.’yi ziyaret etti. Küçük çocuğun ziyaretçilere, “İyileşecek miyim? Protez bacakla yürüyebilecek miyim?” diye sorduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.