Bakırhan,: Diyalog ülkeyi bölmez

Bakırhan,: Diyalog ülkeyi bölmez
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gezi Parkı tutukluları Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i cezaevinde ziyaret etti. Eşbaşkan Bakırhan, Burada yaptığı konuşamada, "Diyalog ve müzakere bu ülkeyi bölmez" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gezi Parkı davasında mahkum olan Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i cezaevinde ziyaret etti.
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çıkışında ziyarete ilişkin gazetecilere açıklama yapan Hatimoğulları, Mater ve Özerden'in morallerinin yerinde olduğunu söyledi.
Hatimoğulları, cezaevlerindeki hasta hükümlülerin durumlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile tutuklu yakınları, Bakırköy Cezaevi önünde “Özgürlüğe ses ver" eylemi gerçekleştirdi. Bugünkü eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Eylemde, "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı açıldı. Kürtçe ve Türkçe "Özgürlük Yürüyüşü" yazılı önlükler giyilen eylemde sık sık "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Bijî berxwedana zindananö sloganları atıldı.

dem-ziyaret1-001.jpg

İmralı’daki tecridin bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayan Hatimoğulları, "Hasta mahpuslar başta olmak üzere bütün mahpuslara karşı kötü muamelenin, insanlık dışı muamelenin, yasalara aykırı olan muamelenin bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Bugün hasta tutsaklar cezaevlerinde en ağır koşullarda bulunduruluyorlar. ATK’ya başvuranlar sürekli geciktiriliyor" diye konuştu.

dem-ziyaret4-001.jpg

BAKIRHAN: HALAY ÇEKENLER CEZAEVİNDE
Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ise, “Bir ülkede demokrasi ve özgürlüklerin olup olmadığını anlamanın en iyi yolu cezaevlerine bakmaktırö dedi. Kürtçe konuşma ve halay çekmenin dahi suç sayıldığına dikkati çeken Bakırhan, "Bugün Türkiye'de insanlar halay çektiği için cezaevindedir. Düşüncelerini ifade ettiği için cezaevindedir. Hakkını, hukukunu aradığı için cezaevindedir. İradesine sahip çıktığı için cezaevindedir. Yani Türkiye’deki cezaevleri Türkiye’de demokrasinin olmadığının en iyi göstergesidir" dedi.

dem-ziyaret2-001.jpg

"DİYALOG ÜLKEYİ BÖLMEZ"
Kürt sorununun ülkenin en temel sorunu olduğunu ve Kürt sorununun çözümü olduğuna dikkat çeken Bakırhan, şunları söyledi:
"Abdullah Öcalan diyor ki 'Kürt meselesini diyalogla, müzakereyle çözelim.' Niye çözmüyorsunuz? Diyalog ve müzakere bu ülkeyi bölmez. Kürt'ü, muhalifi cezaevine atan, işkence eden, cenazesini çıkaran bu anlayış Türkiye’yi böler. Kürt meselesinin muhataplarıyla çözülmesi bu ülkeye zarar vermez. Sizin bu uygulamalarınız bu ülkeye zarar veriyor. Niye? Kürt ‘ikili hukuk uygulanıyor’ diyor. Dolayısıyla bir an önce bu akıl tutulmasından, bu vahşetten, bu işkenceden, bu ırkçılıktan, bu faşizmden vazgeçerek, önce hasta tutsakları, sonra haksız yere tutsak ettiğiniz siyasi tutsakları, en son da cezasını çekmiş insanları özgürlüğüne kavuşturun."
Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı. (AA-MA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.