Bakanlık kaynakları doğruladı: Demirtaş'la kritik görüşme

Bakanlık kaynakları doğruladı: Demirtaş'la kritik görüşme
Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta PKK'ye yaptığı silah bırakma ve fesih çağrısının ardından siyasi temaslar kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Abdullah Öcalan'ın çağrısının okunmasından hemen sonra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Lideri Bahçeli'nin kendisini aradığını ve "Endişeniz olmasın, bu ülkeyi beraber demokratikleştireceğiz" mesajını verdiğini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bahçeli'nin dün MHP'nin resmi kanallarından yazılı ilan edilen sürece destek veren açıklamalarının ardından bugün yeni bir iddia daha gündeme geldi. Habertürk canlı yayınında konuşan gazeteci Nagehan Alçı, Bahçeli'nin Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı aradığını ve sürece ilişkin destek mesajlarını kendisine ilettiğini aktardı.

Bu gelişmenin ardından DEM Parti kaynakları görüşmeyi teyit edemediklerini açıkladı. Adalet Bakanlığı kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre, Bahçeli-Demirtaş görüşmesi gerçekleşti. İçeriğine dair henüz bilgi edinilemeyen görüşmede Öcalan'ın çağrısı ve PKK'nin ateşkes kararının değerlendirildiği düşünülüyor.

Görüşmede, Bahçeli'nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'a ifade ettiği gibi "Bu ülkeyi birlikte demokratikleştireceğiz" mesajının konuşulduğu tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.