Bakan Fidan, Kuzey Makedonya'ya gidiyor

Bakan Fidan, Kuzey Makedonya'ya gidiyor
Dışişleri Bakanı Fidan, 5 Eylül Perşembe günü Kuzey Makedonya’ya resmi bir ziyaret yapacak. Ziyarette ikili siyasi ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

TİGRİS HABER - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi bir ziyaret yapmak üzere 5 Eylül Perşembe günü Kuzey Makedonya'ya gidecek. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan, ziyareti kapsamında Başbakan Hristijan Mickoski, Meclis Başkanı Afrim Gashi ve mevkidaşı Timco Mucunski’yle görüşmeler gerçekleştirecek.

Ziyaret kapsamında Bakan Fidan’ın Kuzey Makedonya Meclisi'ndeki Türk milletvekilleri, Arnavut siyasi parti liderleri ve Makedonya Türk toplumu mensuplarıyla buluşması da öngörülürken, Fidan'ın Kuzey Makedonya yapacağı görüşme ve temaslarında iki ülkenin siyasi ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuların da ele alınması bekleniyor. Görüşme ve temaslarda görüşülecek diğer konular ise güvenlik meseleleri, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, askeri ve savunma sanayii alanındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, inşaat, enerji, altyapı gibi çeşitli sektörlerde işbirliğinin ve yatırımların artırılması olarak öne çıkıyor.

Türkiye, Kuzey Makedonya’nın en büyük 7’nci ticaret ortağı konumunda. İkili ticaret hacmi 1 milyar dolara, Kuzey Makedonya’daki Türk yatırımları ise 2 milyar dolara yakın. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.