Bağlar’da halk sağlığı için denetimler sürüyor

Bağlar’da halk sağlığı için denetimler sürüyor
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 8 Nisan ile 22 Ağustos 2024 tarihlerini kapsayan sürede 689 denetim gerçekleştirdi.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumak, güvenli alanlar yaratmak ve yaşanabilir bir ilçe için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, 8 Nisan ile 22 Ağustos 2024 tarihlerini kapsayan sürede, kaldırım işgalinden gürültü kirliliğine kadar geniş alanda denetimler yaparak, gerekli yaptırımları uyguladı. Gece ve gündüz vardiyalı çalışan zabıta ekipleri, bu süre zarfında pazar, kaldırım işgali, esnaf, market, fırın ve hafriyat denetimi gerçekleştirirken, 87 idari yaptırım kararı aldı.

138 MARTE VE GIDA DENETİMİ

138 Market-Gıda Denetimi yapan ekipler, fırın denetimi, çevre kirliliği ve gürültü, kaldırım işgali, pastane denetimi, kasap, lokanta, cafe, kıraathane, otel, kaçak yapı, çöp- temizlik sorunu, hafriyat, çalışma saatlerine riayet etmeme, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, su sızıntısı, izinsiz yeşil alan çalışması, izinsiz tel örgü örme ve hijyen denetimi olmak üzere 341 denetleme gerçekleştirdi. Özellikle halk sağlığı için gıda ve hijyen denetimi yapan ekipler, fiyat-etiket denetimlerinde de kurallara aykırı iş yerlerine yaptırım uyguladı.

Ekipler söz konusu olan yaklaşık 5 aylık süreçte tüm alanlarda 689 denetim gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.