Bağcılar’da konteyner eksikliği, çöpler sokağa bırakılıyor

Bağcılar’da konteyner eksikliği, çöpler sokağa bırakılıyor
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde çöp konteyneri eksikliği, çöplerin sokağa bırakılmasına neden oluyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde çöp konteyneri eksikliği, çöplerin sokağa bırakılmasına neden oluyor. Sokakta biriken çöplerin hem çevre kirliliği yarattığına hem de çocuklar için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almasını istiyor.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi, 1248 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, bölgede çöp konteyneri bulunmaması nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya. Mahalle sakinleri, çöplerini bırakacak uygun yer bulamadıkları için atıklarını sokağa bırakmak zorunda kalıyor. Bu durum, hem görüntü kirliliğine yol açıyor hem de çevre sağlığı açısından risk oluşturuyor.

Vatandaşlar, bu durumu defalarca belediyeye ilettiklerini ancak herhangi bir geri dönüş veya çözüm bulamadıklarını ifade etti. "Belediye defalarca bildirmemize rağmen hiçbir girişimde bulunulmadı," diyen mahalle sakinleri, çöplerin birikmesiyle birlikte artan kokuların ve haşerelerin yaşam kalitelerini olumsuz etkilediğini belirtiler.

Sokakta biriken çöplerin hem çevre kirliliği yarattığına hem de çocuklar için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almasını istiyor. Ayrıca, çöp konteynerlerinin yerleştirilmesi ve düzenli bir temizlik hizmetinin sağlanması talep ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.