Askeri kışlaya saldırı: 12 ölü

Askeri kışlaya saldırı: 12 ölü
Pakistan'ın dağlık Hayber-Pakhtunkhwa eyaletindeki Bannu Kışlası'nın kapısına patlayıcı yüklü iki araçla saldırı gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Pakistan'ın kuzeybatısındaki Bannu kentinde Salı günü bir askeri üssü hedef alan bombalı intihar saldırısında en az 12 kişinin öldüğü belirtildi.

İki intihar bombacısı askeri üssün bir duvarını aştıktan sonra diğer saldırganlar yerleşkeye saldırdı. Saldırganlar askeri üsten açılan karşı ateşle püskürtüldü. Yetkililere ve yerel bir hastaneye göre yaklaşık 30 kişi yaralandı.

Pakistan Talibanı ile bağlantılı bir grup olan Ceyş el-Fursan, Bannu'daki saldırının sorumluluğunu üstlendi ve onlarca Pakistan güvenlik gücü mensubunun öldürüldüğünü belirtti.

Bu, Ramazan ayının başladığı Pazar gününden bu yana Pakistan'da düzenlenen üçüncü saldırı oldu.

Militanlar daha önce de Bannu'yu birkaç kez hedef aldı. Geçtiğimiz Kasım ayında bomba yüklü bir intihar aracı bir güvenlik karakolunda 12 askerin ölümüne sebep olurken, birkaç asker de yaralandı.

Temmuz ayında ise bir intihar bombacısı patlayıcı yüklü aracını infilak ettirmiş, diğer militanlar da askeri tesisin dış duvarının yakınında ateş açmıştı.

(Kaynak: Euronews)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.