Altında yükselme bekleniyor

Altında yükselme bekleniyor
ABD merkezli Bank of America (BofA), Fed'in faiz indirimi ve ticari olmayan altın talebi ile altının ons fiyatının 12-18 ayda 3 bin dolara ulaşacağını tahmin etti.

TİGRİS HABER - ABD merkezli Bank of America (BofA), Fed'in faiz indirimi ve ticari olmayan altın talebinin etkisiyle altının ons fiyatının önümüzdeki 12-18 ay içinde 3,000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları 2,326 doların üzerinde seyrederken, BofA analistleri altın fiyatlarının yüzde 30'a yakın bir artış göstereceğini öngörüyor.

Ticari Olmayan Talep ve Fed'in Faiz İndirimi

Altındaki bu artışın, ticari olmayan talebin yükselmesine bağlı olduğunu belirten BofA analistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indiriminin bu süreci tetikleyebileceğini belirtiyor. Analistler, faiz indiriminin fiziksel olarak desteklenen altın ETF'lerine girişleri artırabileceğini ve daha yüksek işlem hacimlerine yol açabileceğini ifade ediyor.

Merkez Bankası Alımları ve Doların Payı

BofA analistleri, merkez bankası alımlarının da altın fiyatlarını destekleyen bir diğer önemli faktör olduğunu vurguluyor. Doların döviz portföylerindeki payını azaltmaya yönelik baskının, daha fazla merkez bankası altın alımını tetikleyeceğini öngören analistler, bu değişimin altının uzun vadeli bir değer deposu, enflasyona karşı koruma ve etkili bir portföy çeşitlendiricisi olma statüsünden kaynaklandığını belirtiyor.

Altın Fiyatları ve Gelecek Beklentileri

Altın fiyatları, uluslararası piyasalarda dalgalanmaya devam ederken, BofA'nın bu tahmini yatırımcıların dikkatini çekiyor. Önümüzdeki dönemde altının fiyat hareketlerinin nasıl şekilleneceği, Fed'in politikaları ve küresel ekonomik gelişmelerle yakından ilişkili olacak. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum