Aktivistler annelerden destek istedi

Aktivistler annelerden destek istedi
Barış aktivistleri, Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi'nden Roboski sınırında "Güvenlik yolu" çalışması ardından PKK’lilerle asker arasında başlayan çatışmaların sona erdirilmesi için destek istedi.

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu (Roboski) Köyü’nde TSK'ya ait savaş uçakları tarafından 34 yurttaşın bombalanarak katledilmesinin birinci yıl dönümünün ardından Roboski'ye yerleşen Barış aktivistleri İbrahim Yaylalı ve Meral Geylani, sınırda son günlerde PKK ile TSK arasında başlayan çatışmaların durdurulmasına destek olmaları için Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi'ni ziyaret etti.

Barış Anneleri tarafından karşılanan barış aktivistlerinden Yaylalı, Roboski sınırında "Güvenlik yolu" çalışması ardından PKK’lilerle asker arasında çatışma başladığını belirterek, "Roboski anneleri ve halkı çözüm sürecinin başından itibaren başlayan bu provokasyonu önlemek için her şeyi yaptı. Özellikle bu senenin Ocak ayından itibaren asker-vali saldırıları artarak devam etti. Gözlerimle Roboski halkının bu provokasyonu önlemek için asker kurşunlarının nasıl üstüne gittiğini gördüm. Bu zorlu süreçte aileler biri ağır olmak üzere üç yaralı verdi" dedi.

“Annelere çağrı yapıyoruz”

Provokasyonun temel amacının barış ve seçimler olduğunu belirten Yaylalı, "Eğer bu süreci önleyemezsek bizi daha derinlikli bir provokasyon bekliyor. Bu anlamı ile 2007 yılına bakıldığında, tam da seçimler dönemi benzeri bir yöntem ile AKP hükümeti öyle bir provokasyon süreci yarattı ki sonuçları ile hala uğraşmaktayız. Böylesi bir sürecin altından sadece bölge halkının kalkamayacağını düşünüyorum, bu süreci boşa çıkarabilecek ilk güç olarak Barış Anneleri geldi. Biliyorum birçok kez bu tür provokasyonları önlemek için yine Botan bölgesine geldiniz. Bir kere daha sizi bu savaşın arasına girmek ve provokasyonu önlemek için Roboski'ye davet ediyoruz'' dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.