AKP’li Hüseyin Beyoğlu ekibini sağlam kurmuş!

AKP’li Hüseyin Beyoğlu ekibini sağlam kurmuş!
Diyarbakır'da bir müteahhitten ruhsat ve imar izni için rüşvet aldıkları iddiasıyla AKP’li eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, İmar Müdürü Fırat Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl hakkında dava açıldı.

TİGRİS HABER - Mahkeme, duruşmada Bağlar Belediyesi'nden istediği tevhid işlem evrakını aldı. Belgelere göre, 6 aydır bekletilen ruhsat tevhid işlemi, 1 milyon lira rüşvetin teslim edildiği gün hızla işleme konulmuş.

Diyarbakır Bağlar’damüteahhit Nusret Bekiranlı’dan imar izni ve ruhsat için 5,5 milyon lira rüşvet istedikleri, pazarlıkla 4 milyon liraya anlaştıktan sonra 1 milyon lira ile suçüstü yakalanan AKP’li eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ve tutuklu İmar Müdürü Fırat Kılıç’ın yargılandığı davada, mahkeme ruhsat işleminin ne zaman yapıldığına dair onaylı evrakları belediyeden istedi.

Gelen cevapta seri numaraları alınmış paralarla rüşvetin alındığı gün olan 31 Ekim 2023 tarihine denk gelecek şekilde aynı gün Bağlar Belediyesi Meclis onayı ile 2023-258 karar numarasıyla tevhit işleminin sanık Sıddık Aycıl imzasıyla hızlandırılarak jet hızıyla işlemlerinin belediye encümenliğini sunularak tamamlandığı bildirildi.

Bu yazı müteahhit Bekiranlı’nın ifadesini de doğrulamış oldu.

Hüseyin Beyoğlu

"PARADA ANLAŞINCA NUSRET BEY'İN İŞİNİ HIZLANDIRIN DEDİ"

Bekiranlı ifadesinde, aylardan beri bekletilen ruhsat işlemlerinin sudan sebeplerle uzatıldığını, ancak 1 milyon lira para dolu çantayı Fırat Kılıç’a teslim ettiği gün ruhsat işlemlerinin de işleme konulduğunu belirterek, “Hüseyin Allah’tan korkmuyor mu diye sorduğumda Fırat bana, ‘Bilmiyorum ama herkesten alıyoruz’ diye cevap verdi.

Beyoğlu’na devlete ödenmesi gereken tüm vergi ve yasal harçları ödediğimizi, projemizde bir eksiklik bulunmadığını, buna rağmen bizi aylardır neden oyaladıklarını ve bizden istenen paraları bağış olarak mı istiyorsunuz?’ diye sordum.

Beyoğlu da, ‘Bu konuyu Fırat ile konuşun’ dedi ve kızgın bir şekilde Fırat’ı cep telefonundan arayarak bizi onun odasına yönlendirdi. Rüşvet vermeye karşı çıktığımız için bizi odadan kovar gibi bir tavır takındı. Projemiz bizden istenen rüşvet nedeniyle sekteye uğradı, maddi zararımız büyük oldu. Suçüstü yapıldığı gün olan 31 Ekim’de belediyeye gittim. ‘Bari 4 milyona indirin. Önden 1 milyon vereyim, gerisini sonraki tarihlerde öderim. Bunu da helal etmiyorum, çünkü size rızkımı veriyorum. Başka da para istemeyin’ dedim. Ardından Fırat’a bunu başkana da teyit edelim dedim ve birlikte Beyoğlu’nun makamına girdik. Fırat Beyoğlu’na, ‘Nusret beyin işi tamamdır’ dedi, o da ‘Nusret beyin işini hızlandırın dedi. Aynı gün Fırat beni Whatsapp’tan aradı ve randevu için buluşma yerini belirledi, bende çanta içinde 1 milyon lirayı kendisine teslim ettim” dedi.

Tevhit işlem evrakıyla birlikte işlemin alınan rüşvete karşı hızlandırıldığı da belgelenmiş oldu ve sanıkların üçünün de fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri ortaya çıktı.

YARDIMCISI KARISININ YEĞENİ ÇIKTI

Sanık Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl’ın Hüseyin Beyoğlu’nun eşinin yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Oğlu Mustafa Beyoğlu’nu da işe almıştı. Beyoğlu 31 Mart yerel seçimlerine iki hafta kala baldızı Deniz Gürdeğir’i de başkan yardımcılığına atamıştı. Milli Eğitim’de düz memur olan Gürdeğir bugünkü güncel rakamla 26 milyon liraya tekabül eden 9 kilo külçe altın, 120 bin Amerikan dolarını bozdurup parayı zihinsel engelli yeğeninin adına açtığı hesaba yatırınca MASAK tarafından hesap bloke edilmiş ve Gürdeğir soruşturma geçirmişti.

Paranın kaynağı araştırılınca aileden kalan arazilerin satışından elde ettiğini belirtmiş olsa da, Tapu Müdürlükleriyle yapılan yazışmada yakın zamanda arazi satışı yapılmadığı tespit edilmişti.(Sözcü)

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum