AK Parti’li Güler: Asgari ücrete zam yapmayacağız

AK Parti’li Güler: Asgari ücrete zam yapmayacağız
AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladı.

TİGRİS HABER - Temmuz boyunca görüşülecek kanun teklifleri hakkında TBMM’de bilgilendirme toplantısı düzenleyen Güler, gazeteciler asgari ücret ve emekli aylıklarına ilişkin soruları cevapladı.

Asgari ücret için “Ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" dedi. Emekli aylıkları için de seyyanen zam ya da en düşük maaşın asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Emeklilik sistemini belirleyenin ödenen prim miktarı, kaç yıl ödendiği ve yaş olduğunu anlatan Güler, "Arkadaşlar diyor ya 'AB ülkelerinde böyle bir asgari ücret, emekli maaşı yok.' Peki hangi AB ülkesinde 42 yaşında emekli var?" diye konuştu.

Güler ancak emeklilere zam yapılmasıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma yaptığını ifade etti. Toplantıdan çıkacak karara göre düzenleme Meclis'e sunulacak.

Çalışma kapsamında Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş yarın (11 Temmuz) saat 15.30'da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya gelecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.