Adidas'tan tartışmalı reklam, Ünlü modelden özür diledi!

Adidas'tan tartışmalı reklam, Ünlü modelden özür diledi!
Adidas, Münih Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid'i reklamından çıkarması nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Alman marka, Filistinli model ve meslektaşlarından özür diledi.

Adidas'tan Tartışmalı Reklam

TİGRİS HABER - Adidas, Münih Olimpiyatları temalı son reklam kampanyasında ünlü model Bella Hadid, A$AP Nast, Jules Koundé ve diğer modelleri kullanarak eleştirilerin odağı haline geldi. Şirketin yaptığı açıklamada, "Kampanyamız nedeniyle Münih Olimpiyatları'nda meydana gelen korkunç trajediyle bağlantılar kurulmaya devam ediliyor. Bu bağlantılar kasıtlı değildir ve dünya çapındaki topluluklarda yarattığımız üzüntü veya sıkıntıdan dolayı özür dileriz" ifadelerine yer verildi.

adidas.jpg

Reklam Kampanyası

Adidas, yaşanan tartışmalar sonrasında kampanyayı revize edeceklerini belirtti. Marka, "kasıtsız bir hata yaptığını" söylerken, Bella Hadid, A$AP Nast, Jules Koundé ve diğer modellerden de özür diledi.

Reklam Kampanyası Revize Edilecek

Alman şirketi, 1972 Olimpiyat Oyunları'ndan ilham alan spor ayakkabılarının tanıtımında, İsrail'in Filistin işgaline karşı net tavrını her fırsatta dile getiren Bella Hadid'in yer alması nedeniyle tepki topladı. Adidas, Olimpiyat saldırısına "kasıtsız" bir gönderme yaptıktan sonra reklamı revize edeceğini duyurdu.

Ünlü Modelden 2 defa Özür Diledi

İlk özür açıklamasında Adidas, "Trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunun bilincindeyiz. Her ne kadar bunlar tamamen kasıtsız olsa da neden olduğumuz üzüntü veya sıkıntıdan dolayı özür dileriz. Sporun dünya çapında birleştirici bir güç olduğuna inanıyoruz ve yaptığımız her şeyde çeşitliliği ve eşitliği savunmak için çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi. İkinci özür, Us Weekly'nin Bella Hadid'in tepkiler üzerine avukat tuttuğunu bildirmesinin ardından geldi. Bella Hadid'in, kendisini 1972'de Münih'te meydana gelen ölüm ve şiddet olayıyla ilişkilendirilecek bir kampanyaya dahil ettiği için Adidas'a dava açmak istediği öğrenildi.

Bella Hadid'in Tepkisi

Bir kaynağa göre, ünlü model şiddeti desteklemeyen görüşleri nedeniyle bu kampanyaya dahil edilmekten rahatsız oldu ve Adidas'tan kamuya açık bir özür talep etti. Hadid'in avukatının devreye girmesiyle Adidas, ikinci kez özür diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.