Adana Depremi Uykuda Yakaladı: Naci Görür'den Kritik Açıklama

Adana Depremi Uykuda Yakaladı: Naci Görür'den Kritik Açıklama
Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah yaşanan depremler, vatandaşlara panik dolu anlar yaşattı. 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki üç deprem, AFAD verilerine göre saat 05.32, 05.33 ve 05.34'te, 7.0 kilometre derinlikte meydana geldi.

Depremler Panik Yarattı

TİGRİS HABER - Kozan ve Seyhan ilçelerinde de hissedilen bu depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışmalarına başladı.

Naci Görür'den Kritik Açıklama

Depremlerle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyada yaptığı paylaşımda bu sabah yaşanan depremlerin, 6 Şubat'taki büyük depremlerin etkisiyle gerçekleştiğini belirtti. Görür, şunları söyledi:

"Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonunda 4,8 deprem oldu. Bu depremi gene 4’den büyük 2 artçı izledi. Depremin doğrudan DAF ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir. Sevgiyle."

6 Şubat'ın Etkisi

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'taki büyük depremlerin etkisinin hala sürdüğünü ve bu sabah yaşanan depremlerin de bu etkilerden kaynaklandığını belirtti. Görür, deprem sonrası vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu tür depremler, bölgedeki insanların deprem farkındalığını artırırken, yetkililerin de hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Adana ve çevresindeki vatandaşlar, artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmalı ve acil durum planlarını gözden geçirmelidir. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.