Açlık ve yoksulluk sınırı tırmandı: Temel gıda harcamalarında büyük artış!

Açlık ve yoksulluk sınırı tırmandı: Temel gıda harcamalarında büyük artış!
BİRLEŞİK KAMU-İŞ verilerine göre, Ağustos’ta açlık sınırı 182 TL artarak 20 bin 958 TL, yoksulluk sınırı ise bin 855 TL artarak 64 bin 157 TL’ye yükseldi.

TİGRİS HABER - Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ), Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Ağustos ayında açlık sınırı bir önceki aya göre 182 TL artarak 20 bin 958 TL, yoksulluk sınırı ise bin 855 TL artarak 64 bin 157 TL’ye yükseldi.

Temel gıda harcamaları arttı

Verilere göre; süt, yoğurt ve peynir için harcanan miktar geçen aya oranla değişmezken, bu ürünler için yapılması gereken harcama son bir yılda ise bin 524 TL arttı. Meyve için harcanması gereken para önceki aya göre 111 TL, geçen yılın aynı ayına göre ise 847 TL arttı. Sebze için harcaması gereken tutar ise önceki aya göre 33 TL, geçen yılın aynı ayına göre ise 583 TL arttı. Ekmek, un ve makarna gibi ürünler için yapılması gereken harcama 12 TL artarak bin 761 TL’ye yükselirken, pirinç ve bulgur harcamaları 835 TL’de kaldı. Yağ için yapılması gereken harcama ise 573 TL’ye çıktı. Şeker, bal, pekmez, reçel gibi gıda maddelerine yapılması gereken harcama önceki aya göre 2 TL artarak bin 402 TL oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.