Acil servislere düzenleme

Acil servislere düzenleme
Acil servislerdeki saat ayarlamalarının ardından yeni düzenlemeler de getirildi. Bundan sonra acil servislerde hizmet 24 saat devam edecek, güvenlik kameraları artırılacak, 11 branş zorunlu nöbet tutacak.


 

HASTA KARŞILAMA

Yayımlanan tebliğ ile birlikte şu düzenlemeler yapıldı:

Gerekli tetkik ve tahliller için hastayı ilgili birimine ulaştırılması için görevli personelin sarı ve kırmızı alanlarda bulunması zorunlu hale geldi. Ayrıca, acil servisler bünyesinde ambulans girişi ve acil servis girişlerinde hasta karşılama ve hasta taşıma elemanı bulunması zorunluluğu da tebliğde yer aldı.

İCAP NÖBETLERİNE KARAR BAŞHEKİMDE

Acil branş nöbeti tutan uzman tabiplerin icap nöbetine dahil edilmemesinde de değişiklik yapıldı. Dahili ve cerrahi acil branş havuz nöbetine dahil edilen uzman tabipler, ayrıca icap nöbetinden de sorumlu tutuldu. Hangi branşlarda icap nöbetlerinin düzenleneceği kararı ise baştabip kararlarına bırakıldı.

11 BRANŞA ZORUNLULUK

Kadrosunda beş ve daha fazla acil tıp uzmanı bulunan sağlık tesislerinde 24 saat acil servis nöbeti getirildi. İç hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, beyin cerrahi, kulak burun boğaz hastalıkları ile ortopedi ve travmatoloji, kardiyoloji, nöroloji, anestezi ve reanimasyon, aile hekimliği branşlarına zorunlu nöbet getirildi.

HASTA TAKİBİ 24 SAAT

Acil servislerde hasta takibi 24 saat ile sınırlandırıldı. Kesin tanısı konulmamış veya birden fazla kliniği ilgilendiren hastaların, acil servisten sorumlu tabip ile nöbetçi uzman tabip tarafından en uygun kliniğe yatış yapmasına karar verildi. Boş yatak sıkıntısı yaşandığı durumlarda ise hastanın ilgili klinik tarafından tedavisi yapılmak üzere boş yatak bulunan uygun kliniklerden birine yatırılması kararlaştırıldı.

ACİLLİK OLMAYAN HASTAYA YATIŞ YASAK

Acil servise ilerlemiş veya ilerleyen bir rahatsızlıkla gelmeyen, bir başka sağlık tesisinden acil veya ve yatış yapabileceği bir araçla sevk edilmeyen hastaların yatış ve takibinin kesinlikle yapılmaması kararı tebliğde yer aldı.

Acil yataklı serviste gözlem ve takip için sekiz saat yatan, hastaneye yatış kararı verildiği halde yine acil yataklı serviste dört saatten uzun yatan hastası bulunan kliniklere yeni hasta yatırılması engellendi. Başka klinikte yatak olması durumunda, bu yatakların, acil hastalara açılması kararlaştırıldı.

 

Acil servislere konulacak güvenlik kameralarının ses kayıt içermesi gerekliliği eklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.