85 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Sızdırıldı! Bakan İtiraf Etti, Detaylar Ortaya Çıktı!

85 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Sızdırıldı! Bakan İtiraf Etti, Detaylar Ortaya Çıktı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sağlık Bakanlığı sisteminde pandemi döneminde yaşanan bir veri sızıntısını kabul etti.

TİGRİS HABER - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı'nın sisteminde yaşanan bir sızıntı nedeniyle 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı.

Uraloğlu, Saray'daki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı'nın sisteminde bir sızıntı yaşandığını belirtti. Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi sürecinde bazı bilgilerin elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte bu maalesef önlenemedi" dedi. Türkiye’deki resmi kurumlarda kaydı bulunan 108 milyon vatandaşın kimlik bilgileri, ikamet adresi ve cep telefonu numaralarının sızdırıldığı iddiaları gündemde. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM), Google ile işbirliği yaparak sızıntı hakkında önlem almaya çalıştığı bildirildi.

65 Bin TL’ye Satıldı İddiası

CHP’nin gölge Sağlık Bakanı Zelihe Aksaz Şahbaz, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, 2016 yılında SGK tarafından vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin 65 bin TL karşılığında şirketlere satıldığını belirtti. Bu bilginin Sayıştay raporlarında yer aldığını ifade eden Şahbaz, pandemi döneminde 85 milyon vatandaşın bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’ndan sızdırıldığını vurguladı.

Şahbaz: “Kişisel Veriler Peşkeş Çekiliyor”

Şahbaz, yaşanan veri sızıntısının hükümetin vatandaşına olan saygısızlığının bir göstergesi olduğunu söyledi. "Bu defa gerekli önlemleri almayıp, sızdırıldığı bahanesiyle mahrem bilgileri kim olduğu belli olmayan şirketlere peşkeş çekmektedir" diye ekledi. Şahbaz, devlet savcılarını göreve davet ederek, olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Ajanslar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.