31. Adana Altın Koza Film Festivali başladı

31. Adana Altın Koza Film Festivali başladı
23 Eylül'de başlayan festivalde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerine verildi.

31'incisi düzenlenen festivalde, bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'ye verildi. Skolimowski'ye ödülünü Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar verdi. Usta yönetmen ödül konuşmasında, “Bu büyük onur için teşekkür ederim. Yaşam Boyu Başarı Ödülü sanki ‘her şey bitti, güle güle’ demek anlamına da geliyor. Bir sonraki sefer buraya ‘Ekstra Ekstra Uzun Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almak için gelmek istiyorum” dedi.

Orhan Kemal Emek Ödülleri de sahiplerini buldu. Oyuncu Halil Ergün’ün elinden ödülünü alan oyuncu Güler Ökten, “Çocukken dahil olduğum bu büyülü yolculukta, sevgili Yaşar Kemal’in memleketinde, yine çok sevdiğim bir yazarın adını taşıyan ve çok sevdiğim iki sevgili arkadaşımdan aldığım bu ödül beni çok mutlu etti, herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Mazlum Kiper de ödülünü Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’den aldı ve konuşmasında geçen yıl kaybettiğimiz seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm’ü andı.

Yönetmen, genel koordinatör, yönetmen yardımcısı, senarist, görüntü yardımcısı ve oyuncu yönetmeni Muzaffer Hiçdurmaz’a ödülünü ise, usta yönetmen Şerif Gören “Muzaffer Hiçdurmaz, Lütfi Akad’ın en çok sevdiği, oğlu gibi sevdiği yönetmen asistanıydı. Benim de 60 yıllık sinemadaki yol arkadaşım” sözleriyle sundu.

Festival 29 Eylül akşamı sona erecek.

Kaynak:Gazete Duvar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.