VİDEO-22. DERSİM FESTİVALİ COŞKULU BİTTİ

VİDEO-22. DERSİM FESTİVALİ COŞKULU BİTTİ
22. düzenlenen Dersim Munzur ve Doğa Festivali 4. Gününde Hozat, Ovacık ve Dersimde coşkulu geçen konserlerle sona erdi.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Dersim Belediyesi ve Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından düzenlenen; 22. Dersim Munzur ve Doğa Festivali dört gün süren coşkulu geçen konserlerle sona erdi.

Festivalin yapıldığı Dersim merkez, Hozat ve Ovacık’ta 4 gün boyunca birbirinden renkli çeşitli etkinliklere sahne oldu.

dersim-festival-1.jpg

Festivale damgasını vuran konserlerin yanı program kapsamında paneller ve belgesel gösterimlerinin de yer aldığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

dersim-festival-2-001.jpg

Belediye Eş Başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’ların yanı sıra il dışından, Dersim ve ilçelerinden de çok sayıda vatandaşın katılım göstermesi dikkat çekti.

dersim-festival-3.jpg

Festival programında yer alan sanatçıların türkülerini söylediği alanları dolduran insanlar sanatçıların söyledikleri türkülere eşlik ettiler ve halaylarla coştular.

dersim-festival-4.jpg

‘Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı Savunuyoruz’

‘Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz’ şiarıyla düzenlenen festivalde konserlerin yanı sıra belgesel ve panellerin düzenlendiği etkinliklerde ‘Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı Savunuyoruz’ konuşmacılar doğanın yağmalanması ve toprakların zehirlenmesine karşı konuşmaların yapıldı.

dersim-festival-5.jpg

Dersim coğrafyasının büyük bölümünün maden şirketlerine tahsis edildiği bu yüzden ağır ekolojik sorunlarla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekilerek, İliç’teki gibi bir felaketi yaşamak istemedikleri vurgulandı.

dersim-festival-6.jpg‘Hafıza Rotası’

Toprağın, suyun ve insanların zehirlenmesine karşı duyarlılık ve mücadele çağrılarının yapıldığı konuşmalarda Alevi inancı üzerinde de duruldu. Ayrıca dört günlük festivalde; Dersim Kadın Platformu’nun düzenlediği etkinliklerde siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kadınlar Seyit Rıza Meydanında şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Kadınlar, Cumartesi Anneleri, Gülistan Doku ve Emine Şenyaşar ve hasta tutsakların durumlarına dikkat çekildi.

dersim-festival-7.jpg

Ayrıca ‘Hafıza Rotası’ programında; Dersimin kutsal mekânlarından; Ana Fatma, Düzgün Baba, Munzur Baba, Halvori ve Munzur Gözeleri ziyaret edildi, anmalar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.