2 milyon sahte sigortalı tespit edildi

2 milyon sahte sigortalı tespit edildi
Türkiye'de son 7.5 yılda 161 bini aşkın sahte işyeri ve 2.1 milyonu aşkın sahte sigortalı belirlendi.

 

Naylon ve sahte işyerlerine yönelik sıkı takip etkisini gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, son 3.5 yılda 5 bin 600'e yakın sahte işyeri ve 220 bini aşkın sahte sigortalı tespit edildiğini açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ile denetmenlerin araştırmaları sonucu, kurumu dolandıran sahtecilik organizasyonunun içinde yer alan personel hakkında da işlem başlatıldı. Bakan Soylu, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine yanıt verdi.

2.1 MİLYON KİŞİ SAHTE

Akşam'ın haberine göre 2008 Ekim'den bu yılın şubat ayına kadar olan dönemde 161 bin 205 tescilsiz işyeri belirlendiğini belirten Soylu, 2 milyon 123 bin 191 tescilsiz sigortalı ortaya çıkarıldığını bildirdi. Usulsüzlüklerle 272 milyon 616 bin TL'lik kurum zararı oluştuğuna dikkati çeken Soylu, kurumu dolandıran organizasyonun içinde yer aldığı tespit edilen personel hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

 

İKİ KATI TAHSİL EDİLİYOR

Alınan tedbirler satır başlarıyla şunlar:

- Sağlık kurumlarına müracaat aşamasında, kimlik tespiti ve biyometrik kimlik doğrulama yapılıyor.

- Kişilerin, kendi adına başkasının sağlık hizmeti alması veya haksız bir menfaat durumunda, zararın iki katı faiziyle tahsil edilerek, suç duyurusunda bulunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.