150 dezavantajlı kadına tekstil eğitimi verilecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GÜNTİAD, Dezavantajlı Kişilerin Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İstihdamı Projesi ile 150 dezavantajlı kadına tekstil ve hazır giyim alanında eğitim verecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD), Avrupa Birliği (AB) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen Dezavantajlı Kişilerin Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İstihdamı Projesi kapsamında bir yıl boyunca kadınlara eğitim verecek. Toplam 150 dezavantajlı kadına, tekstil ve hazır giyim alanında eğitim verilecek projede, 50 kadına uygulamalı girişimcilik eğitimi, 5 girişimci kadına isekendi işlerinikurmaları noktasında danışmanlık hizmeti verilerek iş planı hazırlamaları sağlanacak. Proje kapsamında tüm kursiyerlere ve sektör işverenleri çalışanlarına toplumsal cinsiyet ve ayrımcılıkla mücadele eğitimi verilecek.
Projeye ilişkin Liv Suit Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Sevinç, GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, İŞKUR Tekstil Genel Müdürü Ekrem Kul, Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Reyhan Aktar ve GÜNTİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.
‘Kadın istihdamı için çalışıyoruz’
Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Sevinç, üretenlerin burada konuşması gerektiğine dikkat çekerek, “Özellikle işsizliğin daha fazla olduğu, bu kadar zorlukların ve sıkıntıların yaşandığı bölgemize yatırım yapan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kadınların istihdamı konusunda da birçok çalışma yürüttük, bundan sonra da bu tür yatırımlara ve kadınların istihdam edilmesi konusunda da gayret göstereceğiz. Bu tür yatırımları yapıp kadınları istihdam edenlere daha çok destek vermeye devam edeceğiz. Biz proje ortağı olarak elimizden gelen bütün desteği vermeye gayret edeceğiz. Bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde de yine belediye olarak imkanlarımızı seferber etmeyi öngörüyoruz” dedi.
Tespit sonucu proje hazırlandı
GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu ise batıdan buraya yatırımcıyı getirdiklerinde en büyük sıkıntının kalifiye elaman konusunda yaşandığını belirterek, “Buradaki bütün firmalarla görüşüldü, hangi alanda eksik olduğu tespit edildi. Ona göre bu projeyi hazırladık” şeklinde konuştu.
GÜNTİAD Başkan Yardımcısı Eşref Turmak da projenin hem dezavantajlı konumda bulunan kadınların ekonomik hayata katılması ve meslek edinmesi hem de tekstil firmalarının nitelikli eleman ihtiyaçlarına yanıt olacağını söyledi.
Haber: Ali ABBAS YILMAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.