Tarihte 4 Mayıs günü yaşanan bazı sıra dışı olaylar

Tarihte 4 Mayıs günü yaşanan bazı sıra dışı olaylar
4 Mayıs tarihinde gerçekleşen çarpıcı ve tarihi öneme sahip olaylardan bazılarını derledik.

TİGRİS HABER - İşte tarihte 4 Mayıs günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan bazı sıra dışı olaylar:

Dünya:

1886 - Haymarket Olayları (Chicago, ABD): İşçi haklarını desteklemek için yapılan bir miting sırasında patlak veren şiddet olaylarıdır. Patlama ve çatışmalar sonucunda birçok kişi öldü ve yaralandı. Bu olay, 1 Mayıs'ın (İşçi Bayramı) ortaya çıkmasına neden olan olaylardan biridir.

1970 - Kent Devlet Üniversitesi Katliamı (Ohio, ABD): Vietnam Savaşı'na karşı yapılan protestolar sırasında, Kent Devlet Üniversitesi'nde Ulusal Muhafızlar tarafından ateş açılması sonucu dört öğrenci öldü ve dokuz öğrenci yaralandı.

Türkiye:

1935 - Türk Dil Kurumu Kuruldu: Atatürk'ün direktifleriyle Türk Dil Kurumu, Türk dilinin araştırılması, geliştirilmesi ve Türkçenin yabancı dillerin etkisinden korunması amacıyla kuruldu.

1986 - Kayseri Uçak Kazası: Kayseri'de meydana gelen bir uçak kazasında 45 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'nin en ölümcül uçak kazalarından biri olarak tarihe geçti.

2002 - İstanbul'da Büyük Patlama: İstanbul'da Gazi Mahallesi'nde bir binanın patlaması sonucu 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Bu patlama, Türkiye'de büyük bir yıkıma ve kayba neden oldu.

Bu olaylar, 4 Mayıs tarihinde dünya ve Türkiye'de gerçekleşen sıra dışı ve önemli olaylardan sadece birkaçıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.