Seçim bitti, AK Parti adayının afişleri halen duruyor

Seçim bitti, AK Parti adayının afişleri halen duruyor
 Özel Haber
Yerel seçimler bitti, başkanlar koltuğuna oturdu. Yasaklı gün kaldırılması gereken bazı afişler kaldırılmadı. AK Parti Diyarbakır adayı Bilden’in afişleri hala asılı duruyor.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Yerel seçimlerin üzerinden 3 hafta geçerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bazı caddelerde halen Ak Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden’in seçim yasağına rağmen kaldırılmayan kendi fotoğrafının da yer aldığı bazı seçim afişleri dikkat çekiyor.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır’da Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi (DEM) oyların yüzde 64.09’unu alarak açık ara birinci olurken, Ak Parti yüzde 16.83 ile ikinci, Hüdapar ise 7.35 oy ile üçüncü parti oldu. Seçimlerde Dem Parti 463 bin 22, Ak Parti 121 bin 571, Hüdapar ise 53 bin 063 oy aldı. Seçimler nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yan yana yer aldığı fotoğraflarının bulunduğu seçim afişleri tarihi Sur ilçesindeki bütün elektrik aydınlatma direklerine asılmıştı. Ancak seçimlerin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Mehmet Halis Bilden’in Sur ilçesinin caddelerinde halen kaldırılmayan bazı afişleri dikkat çekiyor.

Bilden’in fotoğrafının da bulunduğu “sizin için, sizden biri” ve “Diyarbakır’ın Halis evladı Yüksek mimar Mehmet Halis Bilden. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” yazılı seçim afişlerinden biri Sur’un en hareketli yeri olan Gazi caddesindeki Hasan Paşa hanının yanında, diğeri ise Melikahmet caddesindeki otobüs durağında bulunan elektrik aydınlatma direğinde halen duruyor. 30 Mart Cumartesi günü partilerin propaganda serbestliğinin sona erdiği ve seçim yasaklarının başladığı saat olan 18.00’den itibaren siyasi partilere ait afişler, araç giydirmeleri, flamalar ve parti bayrakları kaldırılmıştı. Ak Parti adayına ait 2 afişinde yasakla birlikte diğer afişler gibi kaldırılması gerekiyordu.

“GÖZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR”

Ulucaminin önündeki banklarda dinlenen bazı vatandaşlar ise işin içine espride katarak, “30 Mart akşamı seçim yasakları nedeniyle bu afişlerinde kaldırılması gerekiyordu. Afişler öyle küçük falanda değil. Belki de gözden kaçmıştır. Bir tane burada, bir tanede Melikahmet’teki elektrik direğinde kalmış. Ancak seçim günü diğer parti adaylarının gözünden nasıl kaçmış hayret.Gerçi seçim yasağı da 31 Mart gece 24.00’te sona erdi. Galiba artık yasakta değil.!! Yine de seçim bitti ve kaldırılması lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.