Bahar geldi, Kenger, Işkın, Gulik ve Erik tezgâhlarda

Bahar geldi, Kenger, Işkın, Gulik ve Erik tezgâhlarda
 Özel Haber
Diyarbakır'da kenger, ışkın, gulik ve erik, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kenger ve gullik otuna göre erik biraz geç de olsa tezgalarda yer aldı ancak üçünün de fiyatı cep yakıyor.

Mümin AĞCAKAYA - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinin vazgeçilmez otları olan gulik, ışkın ve kenger ile mevsimin ilk meyvesi olan can erik, tezgâhlardaki yerini aldı. Görenlerin iştahını kabartan mevsimlik ot ve meyveler, fiyatlarıyla cep yakıyor.

kenger-iskin-gulik-ve-erik-can-yakiyor-4.jpgDiyarbakır merkez Sur ilçesinde insanların yoğunluklu olarak hareketli olduğu noktalarda kurulan seyyar tezgâhlar, bahar ayının vazgeçilmezi yeşilliklerle hem göze, hem de hem de lezzetleriyle de insanların midelerine hükmediyor. Ancak kilo fiyatı 100 liradan başlayan yeşillikler, vatandaşın hem cebini hem de canını yakıyor. Çoğu insanın sadece bakmakla yetindiği bu yeşillikler, daha çok ekonomik durumu iyi olan vatandaşların evlerine girebiliyor.

kenger-iskin-gulik-ve-erik-can-yakiyor-3.jpg

Tezgahlarda yeni yeni görülmeye başlanan yeşil nohut ise, fiyatıyla kimseyi yanına yaklaştırmıyor.

Bu mevsim vatandaşlar, yeşil ve faydalı otlara yaklaşmazken, nohut ve erik kilo ve deste fiyatlarıyla da en pahalı sebzeler oldu. Erik 100 lira ile tezgahlarda satılırken, yeşil nohut ise destesi 50 liradan satılmaya başlandı.

kenger-iskin-gulik-ve-erik-can-yakiyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.