VİDEO - Amed Emek Demokrasi Platformu’ndan 1 Mayıs açıklaması

VİDEO - Amed Emek Demokrasi Platformu’ndan 1 Mayıs açıklaması
Amed Emek Demokrasi Platformu, Yarın Batman’da düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi öncesi Dağkapı meydanında kitlesel bir açıklama yaptı.


Sait Bayram

TİGRİS HABER - Platform bileşenleri sendika temsilcilerinin katıldığı açıklamayı Platform Sözcüsü DİSK Genel-İş Diyarbakır 2 No.lu Şube Başkanı Becet Barut yaptı.

“Onurlu halkımızı Mücadele ve Dayanışma gününde dayanışmaya çağırıyoruz”

Barut, Bu kentin emekçilerini, onurlu halkını 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Gününde dayanışmaya çağırdıklarına değinerek, “Her türlü baskı, sindirme politikalarına…Emperyalizmin ve faşizmin Savaş politikalarına…Güvencesizleştirmeye, Emeğin ve ekolojinin sermayeye peşkeş çekilmesine… Eğitimin, sağlığın ticarileştirilmesine… Yok sayılan, susturulmak ve güvencesiz-geleceksiz bir hayata mahkum edilmek istenen milyonlar olarak 1 Mayıs’ta alanlarda söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var!” dedi.

“1 Mayıs’ta yine alanlarda olacağız”

Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin mumla arandığı bir dönemde, ekmekler küçülürken, mücadeleyi büyütmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarına değinen Barut, “Biz emek ve meslek örgütü olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs’ta 1 Mayıs’ın Birlik-Mücadele ve Dayanışma ruhuna inanan dostlarımızı halkımızı Barış, Emek ve Demokrasi için Batman’ da düzenleyeceğimiz Bölge mitingimize davet ediyoruz… Yaşasın Birlik-Mücadele Dayanışma! Bijî yek gûlan! Yaşasın 1 Mayıs”

Açıklamanın ardından grup sesiz bir şekilde meydandan ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.